På oppdrag fra høgskolen skal Statsbygg utarbeide forprosjektet. Administrasjonsbygg er tenkt å være 1100 kvadratmeter brutto. Prosjektet skal gjennomføres som totalentreprise i samspill, og er definert som et pilotprosjekt for Statsbygg når det gjelder energioptimalisering og bruk av massivtre som konstruksjonsmateriale.

Samspill
Samspillskontrakt er en kontrakts- og samarbeidsform som har fokus på dialog, tillit og åpenhet. Gjennom denne samarbeidsmodellen involveres entreprenører og prosjekterende arkitekter og ingeniører i et tett samarbeid tidlig i prosjektet. Entreprenørens kompetanse utnyttes i prosjekteringsfasen for å finne frem til mer kostnadseffektive løsninger. Gjennom et tett samspill i forprosjektfasen, en omforent målsum for gjennomføring av entreprisen som også inneholder en incitamentsmodell for overskudds-/risikodeling, oppnås stor grad av involvering og en fornuftig håndtering av risiko og muligheter i prosjektet.

Samfunnsansvar
- Statsbygg benytter seg av ulike kontraktsformer tilpasset prosjektenes egenart og utfordringer, og anser det som gunstig at flere aktører innenfor leverandørmarkedet utvikler erfaring og kompetanse innenfor ulike gjennomføringsmodeller - herunder gjennomføring av prosjekter i samspill. Statsbygg har gode erfaringer med bruk av samspillsmodellen, og vi jobber kontinuerlig med å forbedre denne kontraktsformen, sier byggherredirektør Synnøve Lyssand Sandberg i Statsbygg.

Vekt på miljø
I konkurransegrunnlaget for samspillsentreprisen ble det lagt følgende miljømål:

•designe et bygg som i størst mulig grad utnytter massivtreets egenskaper med hensyn til varmemagasinering og positive effekter på inneklima og arbeidsmiljø
•optimalisere byggets klimaregnskap
•optimalisere byggets energiforbruk for å oppnå energiforbruk så nært, og fortrinnsvis bedre, enn nullenergibygg
•utforske bruk av naturlig ventilasjon som ventilasjonsprinsipp
•utforske bruk av energikilder, som solfangere, henting av varme fra nærliggende vassdrag, jordvarme m.m. som tilleggskilder for energi.