- Det er flere løp i gang som vil lede frem til en bedre koordinering av gravearbeider i offentlig grunn. For tiden har departementet ute et oppdrag knyttet til tekniske krav i utformingen av en ny veileder for gravearbeider i veggrunn, skriver samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa i sitt brev.

Samferdselsministeren fortsetter:
- Dette er et område der både myndigheter og aktørene må ta ansvar. Jeg tror mange av utfordringene i grunnen best kan løses av aktørene selv, for eksempel gjennom omforente løsninger og standardiseringer. Når det gjelder samordning av gravearbeider er det store forskjeller på hvordan kommunene praktiserer plan- og bygningsloven og annet regelverk på område. Mange kommuner har innført gode systemer for koordinering, mens andre ikke har det.

Magnhild Meltveit Kleppa minner videre om at Samferdselsdepartementet har innledet et godt samarbeid md Kommunal- og regionaldepartementet og Miljødepartementet med sikte på å finne fram tiltak som kan bedre koordineringen. Mellom de ulike aktørene.

- Det gjelder koordineringen knyttet til selve gravearbeidet, hvordan infrastrukturen bør være plassert i grunnen og andre tiltak som kan gjøre det enklere, skriver ministeren videre.

Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa har satt i gang flere løp som skal munne ut i bedre samordning av ledningsarbeider.