– Vi så at dette var et samarbeid som ville gange oss begge, Vi som rørleggere har bred kompetanse på vannbåren varme og alt som har med det å gjøre, og Kjøle & Fryseutstyr er regionens desidert beste på varmepumper. Sammen vil vi kunne tilby et unikt produkt, sier Tom Ivan Simonsen i VVS Proffen.

De aller fleste kjenner til varmepumper som leverer luftvarme direkte inn i husene. Det vi snakker om her er varmepumper som lever luft til vann.
– Dette er en fantastisk måte å varme opp alt fra eneboliger til industribygg, skoler og barnehager. Vi monterer en uteenhet som leverer varme til en varmeveksler som varmer opp vann i en varmvannstank inne. Dette vannet sirkulerer så i gulvet og gir varme til rommet. Egentlig veldig enkelt, men ikke så vanlig ennå, sier Ketil Pedersen i Kjøle & Fryseutstyr.

– Hva er fordelen med å samarbeide?
– Den store fordelen er at vi får samlet stor kompetanse. Vi gjør ting rett og slett enklere for kunden. Enten de tar kontakt med oss eller VVS Proffen, så trenger de kun å forholde seg til en leverandør. vi ordner resten oss i mellom, sier Pedersen.

I dag er det ikke så mange i Narvik som har en slik løsning, men etterspørselen er stigende, og det ligger også muligheter for å hente inn støtte fra Enova til installering av slike anlegg.
– Man kan faktisk få opptil 10.000 kroner i støtte, sier Tom Ivan Simonsen.

Kilde: Narvik idag