Det har rørentreprenøren Aug. Larsen AS tatt konsekvensen av og sendt sine menn på kompetansegivende perfeksjoneringskurs. Disse kursene arrangeres i samarbeid mellom Norske Rørleggerbedrifters Landsforening – VVS (NRL), VA- og VVS Produsentene (VVP) og leverandører.

Leverandøren er i dette tilfellet Geberit AS, og kusene har omfattet Mapress og Mepla. Bakgrunnen er at Geberit har inngått en prosjektavtale med Aug. Larsen AS i forbindelse med ombyggingen av NVE-bygget i Middelthuns gate. Avtalen går ut på at Aug. Larsen konsekvent bruker Geberit-produkter der Geberit leverer, og har alle sine rørleggere på Mapress-kurs hos Geberit. Geberit på sin side kontrollerer verktøyet gratis, står til disposisjon med sin omfattende kompetanse, og garanterer for produktene i ti år.

– Med de beste produktene og omfattende kursing kjøper vi en pakke som er litt dyrere, men det vil både vi og byggherren få glede av, mener Terje Hals, daglig leder av Aug. Larsen AS. De Geberit-produktene som brukes i NVE-bygget er Mapress i stigerør, og Mepla alupex for varmt og kaldt vann, isvann og komfortkjøling. Også innbyggingscisternene er Geberit.

– De siste årenes oppmerksomhet rundt vannskade har vist viktigheten av å velge produkter som i størst mulig grad eliminerer menneskelige feil, fremhever Terje Hals. – I så måte er Mapress-patentet et stort fremskritt, nå er det vanskeligere å klemme feil eller glemme å presse. Lekkasjer med pressfittings bør nå bli et tema for historiebøkene

Saker fortsetter under bildet

Middelthuns gate 29 er på 21 000 kvadratmeter. Det ble bygget for Norges vassdrags- og elektrisitetsvesen og sto ferdig i 1964. Huset var et arkitektonisk landemerke for strøket da det kom, og i dag er fasaden fredet både innvendig og utvendig. Totalrenoveringen av NVE-bygget skal være ferdig 31. mars neste år.
 

Administrerende direktør Bjørn Arve Sømhovd i Geberit ser samarbeidet med Aug. Larsen AS som en fremtidsrettet ordning, med totalkvalitet i verdikjeden som fokus.
– Vi arbeider for å få rørleggeren til å bruke systemløsninger. Altfor mye går som det alltid har gått, folk tar seg ikke bryet med å lære noe nytt. Vi tror et slikt samarbeid som dette, med høy kompetanse og høy materiellkvalitet, vil være et viktig konkurransefortrinn i fremtiden. Her støtter leverandør og utførende hverandre etter musketerenes slagord: én for alle, alle for én. Slikt blir det kvalitet av.

Mapress stigerør