Etter at de to administrerende direktører har undertegnset sin versjon av partnerskapsloven, er to store aktører blitt én kjempe. Frank Olsen og Knut Strand Jacobsen, med fast grep om hvert sitt håndtak på handlevognen, det er gutter som kan handle.

Innkjøpsalliansen CoRk er i tråd med en utvikling som har pågått lenge. Blant grossistene har denne utviklingen antakelig nådd veis ende med tre kjemper. Men det er andre kjemper. På Entreprenørsiden ser det ut til at NVS fortsatt liker å starte dagen med et oppkjøp (og avslutte uken med et større).

På rørleggersiden er den lille, uavhengige rørleggeren snart like sjelden som den berømte snømannen i helvete (vi viser til vårt atikkel fra i fjor høst om temperaturen i himmel og helvete). De er oppslukt av kjeder som samlet omsetter for milliarder og har stor markedsmakt. Kanskje vil den nye innkjøpsalliansen sette fart i planene om et nærmere samarbeid mellom Bademiljø og Norsk Rørallianse. Intensjonsavtalen foreligger allerede.

Vi har kontaktet noen ledende aktører for en kommentar. Ingen av dem ser dette som dramatisk, men leverandørene vet at det er de som skal tynes. For dette ser ikke ut til å ha noe perspektiv i retning av å utvikle bransjen eller skape noe vesentlig nytt, om man ser bort fra at det å oppnå bedre betingelser alltid er vesentlig nytt for dem som nyter godt av det). Det nye betyr ingen volumøkning, bare flytting av penger og makt.

Hold på hatten!