Bratland er født og oppvokst i Mosjøen. Han begynte å jobbe i Siv.ing G Flatheim i -89 som 24 åring i Sjøvegan, siden Narvik, Bodø og Mo i Rana. Deretter ble det Enøk i Helgeland og Kraftlag i Mosjøen. Etter 4 år i fødebyen ble det Enøksenter i Kristiansand, senere Fjernvarme, så en tur tilbake til konsulentyrket i Rambøll, før han nå er blitt entreprenør i Oras Agder.

Leder for sitt andre lokallagBratland har lang fartstid i foreningen og ble med i styret i Gruppe Sørlandet i 1999, deretter som kasserer i 2000 og nå altså som leder. Men han har også før vært leder av lokallag, – nemlig fra 95 til 99 i Mo bygruppe.

Ambisjonene
- Jeg har et stort ønske om å få flere interessert i hva vi driver med, og da spesielt de nye som begynner i bransjen. Bygge videre på det sosiale, som tross alt er det viktigste for oss, men også få til en del kurs som kan tiltrekke flere enn bare medlemmene. Her er forventingen til kursdatabasen stor. Og så blir det jo stas og representere Sør-Norge på landsmøtet, forteller Bratland.


Stilling: Prosjektleder rør Oras Agder
Utdanning: 3-årig ingeniørhøgskole VVS Trondheim
Bosatt: Søm, 8 km øst av Kvadraturen
Sivilstatus: Gift med Gro, to barn Solveig 15 og Knut 10

Nytt styre i Gruppe Sørlandet:
Rune Brattland Oras Agder AS
Magne Kalsnes Oras Agder AS
Rolf Berg FA Egeland
Einar Lindhjem Rivco AS
Cato Hagane Siv.Ing Ø. Berntsen

Kilde: vvs-foreningen