Normalt blir vannhåndtering under geoenergiboring ivaretatt med en separasjonscontainer. De to nye containerprodukter,  RotoCont og RotoCont+ er enkle å bruke, og de kan rengjøre selv store mengder vann, avhengig av prosjektets behov.

Det skriver selskapet i en pressemelding.

- De to nye containerproduktene er basert på en vannhåndteringsteknolog med oppdeling designet av oss. Denne teknologien er utformet for å skille selv de minste partiklene fra vannet, forklarer Hannu Puolitaival, Fleet Manager i Rototec-konsernet.

Ved boring etter geoenergi trenger boret tilførsel av trykkvann for å binde borestøvet. Ofte kan det være rent, men farget vann (farget av grunnfjellet) som kommer fra brønnen og har tatt farge av steinstøv og sand i boringen. Før vannet tilbakeføres i bakken, må det behandles i en separasjonscontainer som fjerner stein og støv fra vannet. Nå er det mulig å rengjøre vannet en gang til med RotoCont eller RotoCont+-beholdere når det kreves særlig krevende vannhåndtering, og det er behov for å utskille selv de minste partiklene og grumset.

- Det er veldig viktig for oss å beskytte miljøet og klimaet, og vi gjør alt vi kan for å sørge for dette. Karbonnøytral geoenergi reduserer allerede CO2-utslippene, men vi er også engasjert i andre miljøspørsmål, som for eksempel skånsom vannhåndtering. Vi har alltid sørget for å overholde alle forskrifter og standarder når det gjelder vannhåndtering. På toppen av dette kan vi nå også tilby ekstra krevende vannhåndtering, sier Alexej von Bagh, CEO, Rototec.