Det privateide Roth konsernet – som feirer 60-års jubileum i år – etablerte seg i Skandinavia gjennom oppkjøp i 1997. Få år senere var Roth Scandinavia en av markedslederne innen komplette installasjoner for vannbåren gulvvarme og rørsystemer for varme-, kjøle-, og tappevannsinstallasjoner.

Teknologiske fremskritt
Roth har bidratt til å utvikle markedet med produkter som MultiPex® universalrør i standarddimensjoner og X-PERT S5® fleksibelt gulvvarmerør med innebygd diffusjonssperre. Andre viktige produkter er Roth Clima Comfort™ lavtbyggende gulvvarmesystem og Roth Compact-system® med kun 14 mm byggehøyde. De siste årenes produktlanseringer har vært innen området energidistribusjon. I løpet av året lanserer Roth også produkter innenfor områdene energilagring og energiproduksjon, blant annet med Roth Solar – et komplett solvarmesystem.

Navnbytte
Etter at Roth etablerte seg i Finland i 2004 og nå står foran overtagelser i Baltikum, er navnet Roth Scandinavia i dag litt misvisende. Derfor vil Roth Scandinavia endre navn til Roth Nordic. Dette for å understreke det faktum at Roth Nordic nå dekker Europa nord for Tyskland under én og samme ledelse. 

Bygger nytt
Roth bygger nå et nytt logistikksenter i Fredriksund i Danmark. Dette er flere ganger større enn det nåværende logistikksenteret i Slangerup, bare "et steinkast" unna. Dette ble nødvendig på grunn av sterk omsetningsvekst. Oppvarming og tappevannsproduksjon i de nye lokalene vil skje med solfangere og varmepumper.
 I de nye lokalene blir det også et "showrom" hvor samtlige installasjonstyper skal vises i drift, slik at kundene kan se hvordan delene i Roth-systemet arbeider sammen. Dette ventes innviet våren 2008.