Prisstigningen er enda sterkere innen elektrikerfaget. I løpet av fem år har det blitt 40 prosent dyrere å benytte seg av elektriker, mens prishoppet er ”kun” på 30 prosent for rørleggernes vedkommende. Det siste året har elektrikertjenestene steget med sju prosent og ingen annen faggruppe kan vise til en slik markant økning. Tømring og snekring ligger på tre prosent økning på ett år, mens malere har en fire prosents økning.

Disse tallene er hentet fra Statistisk Sentralbyrås byggekostnadsstatistikk. Det er verdt å merke seg at konsumprisindeksen i samme periode har steget med en prosent det siste året og med elleve prosent de siste fem årene.

En del av forklaringen på prisøkningene det siste året for rørleggernes del er nok at finanskrisen førte til laver marginer som nå skal og må tas igjen hos mange.

De nye prisene er dårlig nytt for alle som har kjøpt seg en gammel, sliten leilighet eller et gammelt hus som trenger oppussing. Nå ber blant annet eiendomsmeglere kjøperne om å ta med en større andel til oppussing i totalutgiftene.

- Det er vanskelig å gjøre kupp når det gjelder såkalte oppussingsobjekter, fastslår Bjørn Erik Øye i Prognosesenteret overfor VG.