- Vi tilbyr flere systemer som kombinerer kjente og nye løsninger, og som kombinerer solenergi med varmepumpe. Når dette blir gjort på en optimal måte, trenger ikke varmepumpen å være i drift på våren og hele sommeren. Dette forlenger levetiden til varmepumpen og reduserer strømforbruket sier daglig leder Gunnar A.Ludvigsen i en pressemelding til vvs-forum.no. 

En luft til vann varmepumpe som forvarmer varmtvannet reduserer strømforbruket til det halve. Derfor er dette en maksimal miljøvennlig løsning, sier Enova.

Ludvigsen sier videre at en mulig løsning kan være at man bruker solenergi som alternativ varmekilde. Solfangeren høster energien fra solens stråler, og fører denne energien via varmeveksleren til energisystemet. Den fungerer uavhengig av temperaturen ute, og har imponerende effekt også om vinteren.
- Vi kan kombinere solfanger, varmtvannsbereder, varmepumpe og kan også bruke eksisterende olje/gasstank i en og samme løsning.

Under ”Gjør din bolig bedre” messen i Telenor Arena den 04.-06. september, vil Rørleggersentralen presentere sine løsninger og leverandører.