14. – 16. oktober blir Stavanger Forum arena for årets norgesmesterskap i yrkesfag. For annen gang skal Elisabeth Lange i WorldSkills Norway stå i spissen for et samlende norsk NM. Ideen er å samle så mange norgesmesterskap i yrkesfag som mulig under et tak og i et arrangement.
– Vi fikk veldig god respons da vi lanserte ideen om et felles norgesmesterskap, og arrangementet på Lillestrøm i 2006 ble en stor suksess. Noen fag har spesielle arrangementer hvor de fortsatt ønsker å holde sine norgesmesterskap, men mange av disse legger landskamper eller nordiske mesterskap til Stavanger Forum.

( det følger mer tekst under bildene)

De øvrige fire rørelggerkandidatene er: 


Gisle Håland fra Mæland Rør, Vigrestad. Født 1988.



Håkon Halleby fra Drammen. Født 1988. Går på KEM - Fagskolen i Gjøvik.


Ole Petter Ratvig fra UnionSetsaas AS, Trondheim. Født 1988.


Nicolas Mangion fra Rørleggersentralen AS, Oslo. Født 1988.

20 fag har så langt sagt at de med sikkerhet kommer til å arrangere konkurranser i Stavanger Forum. Lange vet med sikkerhet at det blir konkurranser i fagene CNC-fag, automatisering, sveising, møbelsnekker, fashion (søm), rørlegger, murer, blikkenslager, grafisk design, barne- og ungdomsarbeider, bilmekaniker, billakkerer, biloppretter, helsefagarbeider, baker, konditor, kokk, servitør, elektriker og telekommunikasjon.

En satsning på kvalitet
– For bedriftene som stiller opp for sine deltakere kan konkurransene være til betydelig fordel. Intern motivasjon og god lokal og kanskje nasjonal profilering er god reklame, sier Lange.
– Hensikten med å satse på NM, EM og VM er å bygge opp en kultur rundt konkurranser helt fra skolekonkurranser og distriktskonkurranser og fram til WorldSkills hvor deltakerne møter de beste fra omlag 50 land. Dette gjør vi fordi norsk næringsliv trenger å sette fokus på kvalitet for å vinne i konkurranse med billigere produkter og arbeidskraft fra andre land.

Konkurransene i Stavanger Forum arrangeres av WorldSkills Norway i samarbeid med Rogaland fylkeskommune. Samtidig arrangeres også lokal yrkesmesse og flere nasjonale konferanser om videregående opplæring.
WorldSkills Norway og Yrkes-VM støttes av utdanningsdirektoratet, LO og NHO.