- Det er veldig positivt for våre ansatte og for kundene at vi kommer i gang igjen, sier personalsjef i Jørstad Drift AS, Bård Scheie til NRK Hedmark Oppland.

Nå er imidlertid ikke alt rosenrødt, for en del av de tidligere ansatte får ikke bli med videre. I forrige uke hadde Jørstad AS 181 ansatte, mens det i det nye selskapet Jørstad Drift AS kun blir 120-130 ansatte. Det blir altså ca. 50 personer som mister jobben som følge av konkursen.

Færre butikker
Det er Jørstads største kreditor, Sparebank 1 Hedmark som har sagt ja til ny og videre drift.
- Det er mulig vi kan ansette noen flere etter hvert, men vi trenger mer tid. Noen har imidlertid fått beskjed om at de må finne seg noe annet å gjøre, opplyser personalsjef Scheie.

Jørstad Drift AS vil fortsette som før med flere avdelinger i Hedmark og i Oppland med hovedsete i Lillehammer. Det vil imidlertid bli noen færre butikker i den nye strukturen det nå legges opp til.

Har gitt tap
Det var for en uke siden at Jørstad AS meldte oppbud. Selskapet skylder sine kreditorer nærmere 100 millioner kroner. Den lokale banken er den største kreditoren med 33,5 millioner kroner og banken er den eneste av de som har penger til gode som har håp om å få realisert noen verdier.

Jørstad AS har hatt en rekke prosjekter som har gitt selskapet negative tall, men siden man raskt har kommet på banen igjen, så er håpet at kundene ikke blir nevneverdig skadelidende og at det nye selskapet kan begynne å tjene penger igjen.

Jørstad As ble etablert av familien Jørstad på Lillehammer for over 50 år siden.