- Det er om å gjøre å se mulighetene og ikke bare fokusere på det negative. Gjør vi det klarer vi oss ganske bra tross alt, fastslår Ingard Langsholdt overfor vvs-forum.no.

Med det mener den frittalende sarpingen, som blant annet har sittet i produktrådet for Comfort-kjeden i flere år, at det er fullt mulig å skape vekst selv i et fallende marked. Vel 20 prosent økning i omsetningen fra i fjor, tilskrives blant annet at Ingard Langsholdt AS valgte å satse mer på større prosjekter og ikke bare jobbe i det private markedet. Han endret rett og slett strategi.
- Jeg så at nedgangen ville komme i markedet og tok noen grep tidlig. Det er viktig å være i forkant av utviklingen, sier Ingard Langsholdt.

Nå ser også Ingard Langsholdt at markedet svikter og at det blir utfordringer. Blant annet vil nesten alle byggeprosjekter, som har vært planlagt, stoppe på tegnebrettet. Det offentlige vil ikke bidra med nevneverdig og det er åpenbart at pengene sitter lenger inne hos folk flest.
- Jeg tror det vil bli offentlig fattigdom i den forstand at stat og kommune har mer enn nok med seg selv. Jeg kan ikke forstå annet enn at vi får lite drahjelp fra den kanten siden skatteinntektene blant annet vil falle. Rehabilitering av bad vil fortsette, men i et mindre omfang enn tidligere. 2009 vil for mange kunne bli et vanskelig år. Kanskje 2010 også, med kreativitet og pågangsmot mener jeg at det fortsatt er mulig å tjene penger.

- Hva satser dere på neste år?
- Det finnes nisjer i markedet som kan bearbeides. For egen del satser vi nå mer på energisiden. Varmepumper og vannbåren varme kommer for fullt. Det å ha fokus på å spare kostnader er viktig i nedgangstider, mener Langsholdt.

Ingard Langsholdt AS er medlem av Comfort-kjeden, har 15 årsverk og omsetter i år for ca.23 millioner kroner.