I tillegg kommer U-kanal og L-kanal for vertikal rørføring på vegg. Dette skjuler alle utenpåliggende rør og gir et godt estetisk utrykk. Profilene egner seg svært godt ved rehabilitering av for eksempel private hjem, skoler, barnehager, sykehjem etc. opplyser Variant VVS i en pressemelding.

Det er lagt vekt på mange faktorer som skal gjøre selve installasjonen enkel. Blant annet kan rørene legges ferdig langs gulvet og festes til veggen. Monteringen er basert på et klikksystem som krever minimalt med redskap og tid.

Videre er det lagt vekt at man skal  få god tilgang til rørene ved service eller senere utskiftning, og med tanke på støy gir denne løsningen mindre støy og støv enn ved innfelling i eksisterende vegg, som er en fordel ved
renovering av varmesystemer i bygg som er i bruk.

HZ rørføringslister blir produsert i Tyskland og er av høy kvalitet. Rørføringslistene kan bestilles i forskjellige utførelser som hvit og grå, imitert tre og trekompositt i for eksempel lønn, lys og mørk bøk, askehvit, lys og mørk eik. Rørføringslistene kommer i to forskjellige høyder for to eller tre rør, evt. to rør + kanal for elektriske kabler. Listbrakettene skrus på fra utsiden av røret og fester røret til veggen samtidig som de fungerer som oppheng for selve listen. Rørføringslistene kan lett kappes og tilpasses ønskede lengder.