- Dette er vår største kontrakt noensinne, så vi er selvsagt glade for å ha fått jobben, men vi er samtidig ydmyke og går til arbeidet med stor respekt. Det å være med på å bygge sykehus er komplisert, men også faglig utfordrende, sier prosjektleder, Leif Hansen til www.vvsforum.no.

Sykehuserfaring
Rørcompaniet fikk kontrakten ved det nye Østfold-sykehuset i hard konkurranse med fem andre bedrifter. Det skilte ikke mer enn vel en prosent på anbudet mellom nummer en og to, men valget falt altså på Rørcompaniet.

- Vi har erfaring fra sykehusbygging tidligere siden vi har jobbet mye ved Tønsberg sykehus og det er en stor fordel, for som sagt er slikt arbeid komplisert. Det er mange tekniske installasjoner og så er det et omfattende rapporteringssystem som skal følges opp.

Jobb i to år
I tillegg til jobben ved Tønsberg-sykehus har Rørcompaniet hatt jobber ved mange skoler og sykehjem de siste årene. Fra desembermåned og to år fremover, så vil ca. 20 medarbeidere være sysselsatt med sykehusjobbing på Kalnes i Sarpsborg. Det skal gå fint uten at det ansettes flere folk, for en rekke av de andre forholdsvis store oppgavene fases ut i disse dager.

- Vi må nok vurdere å ansette noen på prosjektering, men i hovedsak skal vår faste stab klare dette, sier Leif Hansen.

- Rørcompaniet har 30 ansatte og omsatte for 60 millioner kroner i fjor. Bunnlinjen for firmaet som ble etablert så seint som i 2006 er god.

Solide i markedet
- Hvordan har dere maktet å få en slik solid markedsposisjon på såpass kort tid?
- Vi har vært bevisste og rekruttert dyktige medarbeidere. De som er ute og jobber produserer og er flinke mennesker, påpeker Hansen.

Brødrene Dahl er den grossisten Rørcompaniet har benyttet seg mest av den senere tid, men også Heidenreich og Ahlsell benyttes. Når det gjelder sykehusleveransen er det ikke klart hvem det blir.