Dette programmet skal resultere i at deltakerbedriftene blir miljøsertifisert enten gjennom Miljøfyrtårnsordningen eller ISO 14001, fremkommer det i en pressemelding fra Synergo. 

En slik sertifisering innebærer en ekstern verifisering og bekreftelse på at selskapene arbeider systematisk og kontinuerlig med å redusere miljøbelastningene som virksomhetene har på det ytre miljø.

-Vi ønsker å bidra blant annet til reduksjon i energiforbruket, bedre avfallshåndtering, økt etterspørsel etter mindre helse- og miljøskadelige forbruksprodukter, samt en miljøprofil så vel i våre produkt- og leverandørvalg. Vi ønsker generelt å gjøre miljøinformasjon bedre og lettere tilgjengelig i vår daglige virksomhet, og få flere med på laget for en økt miljøsatsning så vel sentralt som lokalt, sier Steinar Kjærstad og Erik Skar i Synergo.

Miljøvisjon og -politikk
Røralliansen Synergo har en visjon som bl.a. fokuserer viktigheten av godt miljø, og at selskapet og dets eiere og deltakerbedrifter gjennom innkjøp, investeringer og øvrig drift best mulig vil medvirke til å verne om vårt felles miljø, slik at man bidrar til en bærekraftig utvikling.

Synergo og de over 140 deltakerbedriftene i Bademiljø og NRA vil gjennom åpenhet ovenfor alle interessenter og samarbeidspartnere vedlikeholde en positiv miljøutvikling, og løpende forbedre innsatsen på miljøområdet og ta vare på natur og miljø, både ved å minimere miljøbelastninger knyttet til egne virksomheter og påvirke til miljøvennlige løsninger i oppdrag