Rør & Kjøkken hadde tilholdssted i Åkerbergveien i Oslo i 40 år. De har på denne tiden etablerte et velrenommert navn og varemerke. Nå har de flyttet til ny adresse, nærmere bestemt Økern Torgvei 3.

– Vi får telefoner fra kunder som kjente oss godt fra de tidligere lokalene, butikken og som ønsker å oppsøke oss i nye lokaler i håp om at vi fremdeles har et utsalgssted likt det vi en gang hadde. Vi var rørleggerbutikken på hjørnet med alle smådelene og den gode hjelpen de fikk til å finne fittings de trengte. Samme butikken jeg løp rundt i som barn og gjemte meg. I det jeg ble gammel nok til å bære verktøykassa var jeg med ut på oppdrag. Var nok ikke til så mye hjelp, men fy så stas det var å få være med, sier Tina.

Så kom endelig muligheten

Tina Karoline Hansen hadde en drøm om å kunne overta bedriften, når de den eldre garde synes at det var på tide å trappe ned. Og plutselig var den der.
– Eierne hadde omsider slått seg til ro med tanken på et salg. Da jeg fikk muligheten til å kjøpe. Noe jeg hadde forberedt meg på over mange år. På et av kortene jeg skrev til firmaet etter en utplasserings- periode på barneskolen står det, « takk for meg, gleder meg til å jobbe sammen med dere hver dag». Nå skulle det skje. Overtagelsen ble satt til 1. mai 2021. Jeg skulle bli daglig leder av firmaet min far var med å starte for mange tiår tilbake.

– For meg som aldri hadde drevet en bedrift tidligere var det et stort pluss og ikke minst en trygghet å kunne bli medlem av Rørkjøp. Etter å ha undersøkt hva samtlige rørleggerkjeder hadde av tilbud var valget enkelt. En kjede som har tilrettelagt for at jeg skal lykkes med mine mål og som hjelper meg på veien. Hjelpen jeg har fått så langt har gjort at jeg har sluppet å finne ut av alt selv. Kjedekontoret har svar på det meste, både når det kommer til innkjøp, kvalitetssikring og tips i hverdagen. Med faktura og kalkulasjonsprogrammet RK-Shop, samt Rørkjøps KS-Proff har du det du trenger for den daglige driften, sier den stolte og nye driveren av Rør & Kjøkken AS.

– Jeg kan med sikkerhet si at Rørkjøp har gjort starten min som bedriftseier til noe trygt, men allikevel spennende og lærerikt.

– Selv med all den støtten som kommer via Rørkjøp finnes ingen føringer man må følge. Jeg prissetter det å stå fritt til å benytte oss av de tilbudene vi ønsker, handle hos den grossisten vi foretrekker eller promotere oss som vi selv ønsker.

I dag består Rør & Kjøkken av syv ansatte. Faren Arne Amundsen ( og Tinas mentor), Truls, Thomas, Steffan, Bjørn Egil, Jan Vidar og Tina. Selskapet ansetter to nye rørleggere

– Jeg tok svennebrev i 2009, og mesterbrevet i 2014. Jeg er medlem av Oslo rørleggerlaug, og så sitter jeg i styret i Oslo håndverker og industriforening, sier Tina.

Hva er det som driver deg i hverdagen?
– Først og fremst syntes jeg det er gøy. Trives veldig godt i faget og koser meg med menneskene jeg omgås hver dag. Det å kunne bidra til å skape noe og lære noe nytt gjør det i tillegg spennende.

Hva er Rør & Kjøkken sine fremtidige ambisjoner
– Det er fellesskapet, trivsel i hverdagen og fornøyde kunder. Hver dag jobbes det for å skape en god arbeidsdag. Mye via samhold og trivsel, men det er også viktig at vi jobber med noe som vi syntes er gøy og som til tider utfordrer oss nok til å kjenne følelsen av mestring.

– Klarer vi å oppnå et så hårete mål som at kunden gladelig betaler regningen, nettopp fordi de er strålende fornøyd, da er vi godt på vei, sier en svært entusiastisk daglig leder i  Rør & Kjøkken AS, Tina Karoline Hansen.