Turen til Sveits gikk av stabelen 10.mai i år og det var 23 deltakere med. Det var representanter fra Tromsø og Lofoten i nord til Kristiansand og Stavanger i sør-vest.

- Vi var på fabrikkbesøk og et ble tid til kompetansebygging. Vi fikk på en måte foredlet den kompetansen som vi tidligere har gitt deltakerne, forteller Trine Strøm hos Heidenreich til www.vvsforum.no.

Viste stor interesse
I tillegg fikk deltakerne på Sveits-turen en inngående gjennomgang både av praktisk og teoretisk produksjon, virkemåter og muligheter.
- Det var første gang fabrikken hadde 22 damer på kundebesøk, så vi fikk god service og takket med å vises stor interesse og oppmerksomhet, sier Strøm.

På fabrikken i Sveits har man en konkurranse gående. Besøkende fra hele Europa deltar. Konkurransen går korthet ut på at man skal montere en SANIPEX på tid. En av deltakerne fra Norge, rørlegger fra Randaberg VVS, Maren Hinna er så langt raskest av alle som har prøvd seg.

Gode tilbakemeldinger
- Når kvalifiseringen er over vil de beste bli inviteert tilbake som finalister og fabrikkens gjester. Til slutt vil man utrope en Europa-vinner, sier Trine Strøm.

I tillegg til det faglige programmet ble det også tid til en sosial del. Rød Løper-kvinnene deltok blant annet på en båttur på Luzern og man tok seg til fjellet Pilatus, som er hele 2. 234 meter over havet. Togturen opp har stedvis en stigning på hele 46 prosent og nedover i firemanns-gondol forstod man hvor bratt det egentlig var.

- En vellykket reise og tilbakemeldingene har vært gode, sier Trine Strøm hos Heidenreich.