- Denne regjeringen har lovet storsatsing på vei og det samme gjelder en eventuell ny borgerlig regjering. En annen mulig vekstvei er rehabilitering, vedlikehold og oppgraderinger av offentlige bygg.

En fersk rapport fra Multiconsult og PricewaterhouseCoopers - «Vedlikehold i kommunesektoren» - viser også at etterslepet på vedlikehold på kommunale bygg har vokst seg svært stort. Rapporten er laget på oppdrag av Kommunenes Sentralforbund (KS).

På kort sikt er oppgraderingsbehovet estimert til er rundt 60 milliarder kroner. Samlet behov i en tiårsperiode er 94 milliarder kroner etter vanlig standard og 142 milliarder hvis standarden heves: 10.000 av totalt 30.000 offentlige bygninger, 12 millioner kvadratmeter av totalt 32 millioner kvadratmeter, er gjennomgått og sammenlignet med Norsk Standard.

Nye vekstmuligheter utover vedlikehold og oppgraderinger av offentlige bygg ser bransjen vekstmuligheter og flere jobbmuligheter innen energi, miljø og naturressurser.

Prognosetallene fra de største bedriftene i bransjen, som representerer 70 prosent av omsetningen, viser en oppgang på 17 prosent i omsetning - fra vel 5,5 milliarder kroner til over seks milliarder kroner for 2008, skriver Dagens Næringsliv.

Også antall ansatte øker. - Inneværende år ser veldig fint ut. Neste år kan nok det bli mindre å gjøre for de små firmaene som har basert seg bare på boliger, sier Hansteen. Ser nye veier Hansteen ser for seg fortsatt vekst i årene som kommer.