Resultatet etter tredje kvartal fordeler seg med 234 millioner kroner for entreprenøren Skanska Norge og 62 millioner kroner for Skanska Bolig. 

Entreprenøren Skanska Norge
Entreprenørvirksomheten i Skanska Norge nådde en omsetning på 2,4 milliarder kroner i tredje kvartal, med et resultat før skatt på 34 millioner kroner, noe som gir en resultatmargin på 1,4 %. Driftsresultatet hittil i år endte på 165 millioner kroner.

Omsetningen i kvartalet viser en økning på 5 % fra samme periode i 2009. Lav kontrahering i de første kvartalene av fjoråret gjør at omsetningen hittil i år ligger noe bak tilsvarende periode i 2009. Kvartalsresultatet er preget av negativ utvikling i noen enkeltprosjekter, samt generelt pressede marginer.

- Ordresituasjonen er tilfredsstillende og gir et godt grunnlag for vekst i 2011, sier Petter Eiken, adm. direktør i Skanska Norge AS.

Skanska Norge har inngått kontrakter for 7,9 milliarder kroner hittil i år og har ved utgangen av tredje kvartal en total ordrereserve på 8,5 mrd, som er en økning på 1 mrd fra årsskiftet. To av de største prosjektene som ble kontrahert i kvartalet er KBS kjøpesenter i Trondheim (470 mill), og UHN 03 Holmenentreprisen (380 mill).

H-verdien (antall fraværsskader pr. million arbeidstimer) hittil i år ligger på 4,0, opp fra 3,3 ved halvårsskiftet. Det er lagt en ambisiøs utviklingsplan for sikker produksjon.

Boligutvikleren – Skanska Bolig
Optimismen i boligmarkedet er tilbake. Lavt rentenivå og en oppdemmet etterspørsel etter boliger gjør at det er godt salg i de fleste av Skanska Boligs prosjekter. - Ved utgangen av tredje kvartal selger vi mer enn vi hadde prognostisert for kvartalet, og har også økt prisnivået på våre leiligheter betraktelig, forteller Margrethe Kielland,
salgs og markedsdirektør i Skanska Bolig.

Skanska Bolig har en ambisiøs vekstmålsetning. Selskapet ønsker å plassere seg blant de største boligutviklerne i sine markedsområder Oslo, Bergen og Stavanger. - Vi har i år hatt høy fokus på å få gjennomført investeringer i tomter i disse områdene for å realisere virksomhetsvekst i 2011 og fremover, avslutter Kielland.

.