- Husene med de 48 badene er fra midten av 50-tallet – og hver etasje delte toalett, men delingen oppfattes for dårlig i dag. Alt av vann og avløp skiftes, og badene får ny overflate med membran og alt som skal til – samt ventilvifte.

Vi får forklart at det er hvert enkelt tilsluttet borettslag som selv avgjør om eller når slike renoveringer skal iverksettes.

Kjent sak
Seks millioner kroner er prislappen for badene som skal stå ferdig i juni. - Det begynner å bli 50-60 år siden mange borettslag ble bygget, og vi vet at rør naturlig må skiftes innen 40-50 år. Derfor vil vi se flere like renoveringer fremover. Den tekniske lederen forklarer også om 60-70 tallets innstøping av plastrør i betong, som må skiftes eller repareres.

- I dag velges andre materialer og løsninger med sjakter slik at de lettere kan skiftes. Innstøping var veldig utbredt på 70 tallet i mange tusen leiligheter.

Meisel og strømper
Avløpsrørene som er innestøpt meisles fram fra betongen ved lekkasje, men det er ikke eneste løsning for slike tiltak – som uansett kan bli ganske store.

- Meisling er temmelig tungt, og har vært gjort en del av. I stedet får vi laget nye rør inne i de gamle, ved at en epoxystrømpe føres inn i de gamle - som er rengjort, slik at det kan støpes nytt. Vi tror det kommer mer av denne metoden, som er mye billigere enn å meisle opp betongen.