- Dette innebærer at vannskadene som oppstår i hus, hytter og leiligheter blir stadig mer omfattende, sier senior kommunikasjonsrådgiver Stine Neverdal i FNH.

Privatboliger og hytter har langt bedre standard enn før, og dette fører til at det blir dyrere å utbedre skadene på bolig og inventar. Vi har også mange flere tappepunkter og mer sanitærutstyr enn tidligere.
Bare brann gir høyere utbetalinger enn vannskader, hvis en ser på forsikringsselskapenes utbetalinger på boligområdet.
Hyppige skader
- De fleste av oss kommer til å oppleve en vannskade minst en gang i livet. Det er større sannsynlighet for å komme hjem til en vannskade enn til et innbrudd, sier Neverdal.
Så langt i år er det registrert over 37 000 vannskader. Forsikringen dekker vannskader som oppstår plutselig og uforutsett. Skader som skyldes for eksempel drypplekkasje over tid erstattes ikke. Rørinstallasjoner har en levetid på 30 til 50 år. Samtidig er det store variasjoner avhengig av blant annet montering, rørtype, vannkvalitet og ikke minst bruksfrekvens. Fire av ti vannskader skyldes gamle rør og slitasje, viser FNHs beregninger.
Det har vært en dramatisk økning av vannskade-erstatningene de siste årene. Siden 2005 har det vært en økning i erstatninger på over 60 prosent.  

Unngå vannskader
Ved oppsussing av bad bør fagfolk sjekke gamle vann- og avløpsrør.
- Det er nok for mye selvgjort når det gjelder rør. Hvis du har et gammelt badegulv, bør dusjkabinett installeres. Tette sluk med hår og såperester er heller ikke noe å trakte etter hvis du vil unngå vannskader. Rens derfor slukene med jevne mellomrom, sier Neverdal.
 
Fra http://www.fnh.no/no/Nyheter/Rekordstore-vannskader/