- 2008 ble Sweco-konsernets beste år hittil med en kraftig resultatvekst. Virksomhetsmarginen økte til 10,8 prosent, der virksomhetene i Sverige og Norge sto for de største resultatforbedringene. I løpet av året har Sweco fortsatt sin vekst i Norden, så vel som i de østlige og sentrale delene av Europa, sier Mats Wäppling, konsernsjef i Sweco.

Sterkt av SWECO Norge
Selv om den allmenne konjunkturen i det norske markedet forverret seg i fjerde kvartal, opplever selskapet god etterspørsel på flertallet av sine tjenester. Spesielt god har etterspørselen vært innen oppdrag relatert til miljø, energi og infrastruktur.

- Vi er svært stolte av å kunne levere et fantastisk resultat for 2008. Driftsresultatet utgjør 107,3 millioner kroner før finanskostnader, som er 49,5 millioner mer enn på samme tid i fjor. Dette viser at vi har klart å fortsette den gode utviklingen vi har hatt de siste årene, på tross av uroen i finansmarkedet, sier Vibecke Hverven, administrerende direktør i Sweco Norge.

Mulighetenes marked
SWECO Norge består av 830 rådgivende ingeniører og miljøeksperter fordelt på seks divisjoner, og er et av de ledende rådgiverfirmaer i det norske markedet. Selv om utsiktene for 2009 av mange blir spådd som heller usikre, er Hverven sterk i troen for selskapets videre utvikling.

- Vi vet at krisen kan skape mange muligheter for de som evner å se, ta tak i og utvikle mulighetene. En ordrereserve som viser at vi er på samme nivå eller høyere enn for 2007, viser at vi lykkes godt i våre divisjoner, sier Hverven.

Investeringer i både vei og jernbanenettet ventes å gi en økt etterspørsel etter Sweco sine tjenester. Samtidig er veksten selskapet har opplevd innen miljørelaterte oppdrag ventet å fortsette også i 2009.

- Jeg har stor tro på at vi vil lykkes bra i fremtiden også. Vi har engasjerte og kunnskapsrike medarbeidere som besitter god kompetanse, samtidig som vi har stor fokus på at våre løsninger skal bidra til en bærekraftig samfunnsutvikling, avslutter Hverven.