Sparer penger og miljø
Østfold Fylkeskommune og kommunene i fylket rår over store bygningsmasser spredt over hele fylket.  Den totale bygningsmassen som skal energimerkes i denne omgang er på 750 000 kvm fordelt på 273 bygg. Kontrakten omfatter energimerking, med energianalyser som en opsjon. Rejlers skal befare alle byggene og levere energimerker for disse. I tillegg skal de kommunene som ønsker å utløse opsjonen få en samlet energianalyse med forslag til energibesparende tiltak. Denne energianalysen vil gi økonomiske vurderinger på tiltakene slik at fylkeskommunen og kommunene enklere kan ta avgjørelser på hvilke tiltak man bør iverksette. Alle tekniske anlegg skal også energivurderes.

– Vi ser en miljømessig og økonomisk gevinst ved å iverksette energibesparende tiltak basert på rapporten som energimerkingen og energianalysene gir oss, sier Joakim Sveli, Næringsrådgiver Klima og energi i Østfold Fylkeskommune. Med en så omfattende og variert bygningsmasse kan potensialet for energisparing være stort. Energimerking gir grunnlag for både å motivere til, samt identifisere mulige tiltak for å redusere energikostnadene til den enkelte byggeier.

Ledende kompetansemiljø
Rejlers er 1 500 spesialiserte ingeniører i Norden med både bredde og spisskompetanse innen energi, bygg og eiendom, infrastruktur og industri.  I Norge har selskapet 20 avdelingskontorer.

Dette er energimerking for næringsbygg:
Energimerking er obligatorisk for alle som skal selge eller leie ut et yrkesbygg. Alle yrkesbygg over 1000 kvm skal til enhver tid være energimerket. Det er eier av bygget som har ansvaret for å gjennomføre energimerkingen. Yrkesbygg skal energimerkes av en ekspert som fyller myndighetenes kompetansekrav. Energiattesten er gyldig i 10 år og skal offentliggjøres i forbindelse med kjøp, salg eller utleie. Det er NVE som administrerer ordningen og formålet er å få ned energiforbruket i bygninger.