- DBV er et norskutviklet, patentert system for behovstilpasset ventilasjon. Ved å ta i bruk digital elektronikk er det mulig å få til et enkelt, driftsikkert og kostnadseffektivt alternativ til tradisjonelle løsninger sier daglig leder i Kro Produksjon Kent .A. Østby.  -Vi er stolte over å ha fått en slik ordre av denne størrelsen, og ikke minst at teknisk entreprenør har valgt vår løsning i prosjektet.

Saken fortsetter under bildet:

Kent Østby Kro Produksjon.

DBV er et gjennomført mengdestyrt system, fra romnivå til ventilasjonsaggregatet. Anlegget går derfor alltid med lavest mulig SFP-faktor. For å fastlegge ventilasjonsbehovet i et rom benyttes det persondetektor, som for eksempel CO2 –sensorer.

- Vi har levert de første 500 enhetene, og de påfølgende blir levert ettersom byggearbeidene skrider fremover.  Med DBV kan energibruken til ventilasjon reduseres betraktelig sier daglig leder Kent Østby.

Vancouver OL
I vinter var det mye fokus på helseproblematikken rundt de norske skismørerne foran OL. De jobbet under ekstreme forhold og deres arbeidssituasjon ble gjenstand for mye oppmerksomhet. Noe måtte gjøres, og det ikke så mange vet er at Kro Produksjon var leverandør av et helt nytt smøreavtrekket som ble benyttet under OL i Vancouver sist vinter. 

- Vi har i samarbeid med Statens Forurensingstilsyn og Olympiatoppen utviklet det nye smøreavtrekket. Sammen  har vi klart å lage en meget god løsning som virkelig ivaretar smørerens arbeidsforhold i smørebua. Det har vært stort fokus helseaspektet, og prosjektet har vært både lærerikt og spennende sier driftsleder Ole Øverby i Kro Produksjon som har hatt ansvaret for utviklingen.

Produktet har høstet anerkjennelse, og Kro Produksjon har nå også levert flere smøreavtrekk til ulike sportsbutikker i Norge.


Ole Øverby, Kro Produksjon