Vi må tenke annerledes og bedre

- Morgendagens omsorg handler om å tenke annerledes og bedre. Med ny teknologi og bedre løsninger, kan mange klare seg bedre i hverdagen, til tross for sykdom og nedsatt funksjonsevne, sa helse- og omsorgsminister Jonas Gahr Støre når han la frem meldingen i dag.

Stor seier for Norsk Teknologi, NELFO og Integra
- At Regjeringen nå så tydelig prioriterer velferdsteknologi er en stor seier for Norsk Teknologi og bransjeforeningene NELFO og Integra, sier Tore Strandskog. Vi har i mange år arbeidet for å få en slik forpliktende politiske forankring og en nasjonal satsning på velferdsteknologi.

Regjeringen gir Helsedirektoratet hovedansvaret for å gjennomføre velferdsteknologiprogrammet, som bl.a. skal inneholde følgende satsningsområder:
•Utvikling og utprøving av velferdsteknologiske løsninger. Standardisering av løsninger.
•Kunnskapsgenerering og spredning av velferdsteknologiske løsninger.
•Utvikling av gode modeller for innføring og bruk av velferdsteknologi.
•Kompetanseheving på innføring og bruk av velferdsteknologi, bl.a. med et eget opplæringsprogram "Velferdsteknologiens ABC" og ved å ta velferdsteknologi inn i  utdanningene.

Oppstart allerede i 2014
-Regjeringen vil at velferdsteknologi skal være fullt ut implementert i omsorgstjenestene innen 2020. Det betyr at vi har ingen tid å miste og vi legger til grunn at Regjeringen allerede i Statsbudsjettet 2014 avsetter nødvendig finansiering til oppstart av velferdsteknologiprogrammet avslutter Strandskog.