SEEN Nordic er valgt som samarbeidspartner på energimerkingen og energivurdering av tekniske anlegg.

Stor energiforbruker
Daglig leder i Raufoss Næringspark, John Einar Jørgensen,rår over en bygningsmasse i Industriparken som har et
energiforbruk på 200 GWh pr. år tilsvarende energiforbruket for 10.000 husstander. Området består av 300 bygninger på til sammen 230.000 m2 gulvflate.
– Vi ser en stor miljømessig og økonomisk oppside ved å iverksette energibesparende tiltak basert på rapporten som energimerkingen gir oss, sier Jørgensen. Med en stor og variert bygningsmasse er potensialet for energibesparelse stort.

SEEN energimerker
SEEN Nordic AS er storepå energimerking i Norge, og skal utføre merkingen av Raufoss Industripark. Salgssjef i SEEN, Leif J. Cae, er godt fornøyd med å jobbe med en så stor kunde.
- Energiattesten gir et godt bilde på hvor og hvordan energiforbruket kan reduseres. Dette er noe både eiere og leietakere får igjen direkte på bunnlinja, opplyser Cae.

Dette er energimerking for næringsbygg:
Energimerking er obligatorisk for alle som skal selge eller leie ut yrkesbygg. Alle yrkesbygg over 1000 kvm skal til enhver tid være energimerket. Det er eier av bygget som har ansvaret for å gjennomføre energimerkingen.
Næringsbygg skal energi-merkes av en ekspert som fyller myndighetenes kompetansekrav. Energiattesten er gyldig i 10 år og skal offentliggjøres i forbindelse med kjøp, salg eller utleie. Det er NVE som administrerer ordningen.