Teknologiløsningen heter SonNet og er basert på en helt ny installasjonfilosofi for bygningsautomasjon med radiobaserte sensorer. Det er først nå i det siste at trådløse sensor har blitt økonomisk fornuftig for bruk i applikasjoner for bygningsautomasjon.Tidligere har trådløst kun vært installert på steder som museer, kirker og andre historiske bygninger hvor eksponerte ledninger ikke er tillatt., opplyser selskapet i en pressemelding.

De elektriske installasjonskostnadene er ofte den dyreste kostnaden av alle i forbindelse med installasjon av SD-anlegg. Derfor kan trådløse sensorer være kostandsreduserende med tanke på dyre arbeidskostnader, samtidig som det gir en bedre langsiktig løsning for boligeierne. Man slipper trekking av masse kabler noe som gir stor fleksibilitet, forteller Automatikkprodukter videre.

En annen fordel som trekkes frem med SonNet er at man for eksempel kan bestemme mer nøyaktige temperaturmålinger i kritiske miljøer,  hvor det er nødvendig. Det løses ved montering av flere sensorer.