Et ønske om mer kostnadseffektiv oppvarming var viktig, men også miljøhensyn veide tungt for borettslaget.
Daværende styreformann i Pynten Borettslag, Finn Ormaasen er i dag nestleder i styret. 

– Vi har bare positive erfaringer med anlegget, forteller Ormaasen.

– Bakgrunnen for at vi installerte pelletskjelen var den voldsomme økningen i strømprisen i 2003. At vi i dag betaler 33 øre kWh med nye rekordpriser på strøm sist vinter viser igjen hvor riktig beslutningen var den gangen, sier han.

– De siste årene har vi hatt forutsigbare oppvarmingskostnader som ikke påvirkes av stadige variasjoner i strømprisene, smiler en fornøyd Finn Ormaasen. Driftsleder for Pynten borettslag i dag, Tom Arild Johansen er også stort sett fornøyd med anlegget.

– Det er naturligvis noe mer arbeid med vedlikehold og rensing av pelletskjelen for sot og støv. Hver tredje uke tar det et par mann 3-4 timer å rense kjelen, men det går nå stort sett greit, sier Johansen. Pynten borettslag på Lambertseter i Oslo består av femten blokker som bruker rundt fire millioner kWh i året, hvor 3-3,5 millioner kWh nå kommer fra pellets. Stabil og god leveranse av pellets har de stort sett fått fra Geilo Pellets.

Anlegget var et pionerprosjekt også for Statoil Norge, som var leverandør av pelletskjelen. Daværende prosjektleder for energiløsninger i Statoil Norge, Thomas Andersen sier prosjektet dessverre ikke utløste noen større suksess for Statoil Norges satsing på anlegg for biobrensel.

– Markedet for storskala pelletskjeler utviklet seg ikke i den retning vi ønsket, og Statoil la derfor ned dette satsingsområdet noen år senere, sier Andersen.

– At pellets virkelig har noe for seg viser resultatene Pynten Borettslag har hatt, og jeg håper derfor at utviklingen i dette markedet kan skyte fart igjen, fremholder Andersen, som i dag er leder for automatstasjonene i Statoil Fuel & Retail.

- Ved utgangen av 2010 er sluttført prosjekter med fornybar varmeleveranse basert på pellets tilsvarende 129 GWh. Dette tilsvarer 31.000 tonn pellets, forteller områdeleder for fornybar varme i Enova, Helle Grønli.

– I følge en studie Xrgia har gjort for oss trengs det et forbruk på over 20.000 tonn pellets for å få etablert en levedyktig regional verdikjede, forteller hun. - Den største eksisterende pelletsetterspørselen er på Østlandet, hvor vi nå ser at det eksisterer en levedyktig regional verdikjede.

– I Enova er vi svært glade for at våre tiltaksmidler har bidratt til den suksess Pynten Borettslag har hatt, og vi arbeider hardt for at pellets skal få enda større utbredelse i årene fremover. Her må blant andre industrien gå foran for å få flere levedyktige pelletsmarkeder også andre steder i landet, avslutter Helle Grønli.