- Magna3 er bygget på den utprøvde og pålitelige Magna-teknologien og Grundfos’ bransjeledende erfaring med elektroniske pumper, påpeker Paal Moen, forretningsutvikler VVS hos Grundfos. Den permanent magnetiserte motoren, Autoadapt-funksjonen og integrert frekvensomformer er fortsatt en del av Magna-pakken, sier han til VVSforum.no

Salgsingeniør VVS hos Grundfos Pumper, Willy Sture ved avdelingen i Bergen understreker at dette ikke bare er en oppgradering av den populære Magna-serien, men en helt ny pumpe, som er i ferd med å revolusjonere pumpemarkedet med sine nye teknologier, funksjoner og det han mener er høy brukervennlighet.

- Magna3 har en Energi Effektivitets Indeks (EEI) godt under de nye EU kravene, og med energibesparelser på opptil 75 prosent sammenlignet med en vanlig installert sirkulasjonspumpe. Derfor  vil avkastningen på investeringen skje utrolig fort, sier han.

Han er sikker på at med en EEI på 0,19 er Magna3 verdens mest effektive sirkulasjonspumpe i sin klasse.


Paal Moen (t.v) og Willy Sture på Grundfos-stand om bord på Kielferga under Driftskonferansen høsten 2013.

Paal Moen understreker at et viktig høydepunkt i Magna3-serien forblir Autoadapt-funksjonen. Denne skal da garantere optimal balanse mellom komfort og energieffektivitet.

-I Magna3 suppleres dette med den nye Flowadapt-kontrollmodusen og Flowlimit-funksjonen, som lar deg sette en maksimal mengde for din Magna3. Dette minsker systemkompleksiteten og kostnader ved å redusere behovet for reguleringsventiler, sier Moen.

I beskrivelsen av Magna3 er det en innebygd måler for varmeenergi, som kan overvåke systemets forbruk av varmeenergi, for å unngå skyhøye strømregninger forårsaket av ubalanse i systemet, og kan spare kostnadene ved å installere en separat enhet for energimåling.

-Den utvidede Magna3-serien, med en maksimal løftehøyde på 18 m og en mengde opp til 70 m3 / t, gjør det mye lettere å finne en Magn3-pumpe som dekker ethvert behov og som samtidig kutter ned på både innkjøps- og energikostnader, sier Moen.

Willy Sture legger til at slik som sin forgjenger er Magna3 egnet for både oppvarming og kjøling, samt sirkulasjonssystemer for varmt vann i boliger. Den er konstruert for å håndtere væsker med temperaturer ned til -10 °C, noe som gjør den egnet for både tøffe industrielle oppgaver og som kollektorpumpe i grunnvannsbaserte varmepumper.

-Grundfos tar testing alvorlig. Med 40 års erfaring med elektronisk styrte pumper og 1 million timer med testing av Magna3 under ekstreme forhold, garanterer Grundfos at pumpen er bygget for å vare, sier Paal Moen.

- Med sine innebygde CIM-moduler kan Magnum3 lett integreres i ethvert Sentrale Driftsstyringsanlegg uten å bruke tid og penger på eksternt ekstrautstyr. Det finnes også tre digitale uttak som kan brukes til å levere data i små/medium systemer, så vel som to reléer med utgående signaler og en analog inngang til en ekstern temperatursensor eller lignende, sier han.

Willy Sture trekker smarttelefonen sin opp av lomma, og forteller at med den kan ha nå få full kontroll over alle sider av pumpeytelsen.

-Grundfos har utviklet den innovative Grundfos GO-programvaren for pumpekontroll. Fra et brukervennlig grensesnittet på en smarttelefon eller iPod Touch, kan du overvåke, innstille og styre Magna3 og eventuelle andre Grundfos e-pumper, sier han til slutt til VVSforum.no.

Grundfos var for øvrig med på Driftskonferansen på Kielferja i september, og hadde egen stand for å demonstrere sirkulasjonspumpene Magna3 og Alpha2. Både Paal Moen og Willy Sture var til stede på standen og gir tydelig uttrykk for nytteverdien ved å vise frem moderne pumpeteknologi i nettopp drift- og vedlikeholdsmiljø.