Det er i Norske Rørleggeres Landsforenings(NRLs) beretning at vi kan lese om det tøffe prisklima som rådet i bransjen i fjor, men til tross for dette var NRL tilfreds med fjoråret.

- 2010 var et relativt godt år, fastslår styret i sin beretning til medlemmene.

Norsk økonomi bedret seg da også i fjor. Aktiviteten tok seg opp etter at Brutto Nasjonal Produkt (BNP) tok seg opp for Fastlands-Norge etter at det falt med 1,4 prosent i 2009. Siden nedgangen ikke var så stor som hos mange andre i 2009, så ble oppgangen mer moderat her hjemme enn hos mange andre handelspartnere. Det var svak utvikling i husholdningenes forbruk i første halvår i fjor og det bidro til å dempe veksten.

- Vi venter at veksten vil ta seg videre opp, understøttet av lave renter, økt optimisme blant husholdningene, vekst i petroleumsinvesteringene og økt etterspørsel i eksportmarkedene, heter det i beretningen fra NRLs styre, basert blant annet på tall og statistikk fra Statistisk Sentralbyrå (SSB).

Produksjonen i BA-næringen falt med ca. 10 milliarder kroner fra 2009 til 2010. Sysselsettingen falt også, men i lavere tempo. Gledelig er det å registre at Byggestatistikken til SSB viser økt igangsetting av nye bygg, noe som tyder på at konjunkturbunnen er nådd. Det forventes vekst i både produksjon og sysselsetting i 2011.

Analyseselskapet Experian utarbeidet for NRL en normtallanalyse for regnskapsåret 2009. Analysen bekrefter at NRLs medlemsforetak gjorde det relativt bra i 2009. www.vvs-forum.no har tidligere omtalt analysen.