Byggeindustrien skriver at det har vært en jevn vekst blant de 100 største bedriftene både i omsetting og antall ansatte. Resultatet til bedriftene har ikke økt like mye i prosent, men har blitt mer stabilt. Svigningene fra år til år har blitt mindre også under finanskrisen enn hva de var i perioden 1993 til 2000.

- Markedssituasjonen de siste ti årene har vært mer stabil, enn det vi opplevde på 1990- tallet. De store variasjonene fra år til år har blitt mindre. Det gir et godt utgangspunkt for verdiskaping og sysselsetting i hele landet, sier Lågøyr.

Analysen bekrefter det mange har trodd lenge, nemlig at de største ikke leverer like gode resultater som de litt mindre.

- De 50 største har gjennomgående i perioden svakere resultater enn de som ligger i 50 -100 største, målt som margin av omsetning. Disse tallene sier imidlertid ingenting om resultatet målt som avkastning av egenkapitalen. Tall fra bedriftene i undersøkelsen viser at avkastningen på egenkapitalen, over tid er god, sier Lågøyr.

– Byggenæringen beskyldes for å ha blitt mindre effektive. Dette er en viktig nyansering av den debatten, sier Lågøyr.

Det er ikke bare de aller største som øker omsettingen, mest har den økt i kategorien 90 til 100 største. Sammenligner man like store bedrifter i 1993 og 2010 har omsettingen per ansatt over doblet seg.

Les artikkelen på Bygg.no

Her finner du listen over de 100 største på Byggeindustrien.no

GI DIN KOMMENTAR HER: