De to samarbeidspartnerne var en av vinnerene i Enovas engangskonkurranse og bidraget ble presentert under messen ”Bygg Reis Deg” på Lillestrøm, som ble avsluttet i helgen. Nå skal de prefabrikkerte elementplatene i stål til SINTEF for godkjenning og det kan ta noen måneder, men målet er å få sertifiseringen klar i begynnelsen av neste år.

Ligger i elementene
- Alle rørene ligger i elementene og siden alt er produsert er i Korea må dette testes for det norske markedet, sier daglig leder i Nor Technologies, Thor Bjørn Lie og prosjektutvikler i Veidekke, Geir Toverød. Rørene som ligger i elementene er Pex rør, og er produsert i Korea. Skulle de koreanske rørene ikke holde kvalitative mål, så vil man se etter andre rørprodusenter på det skandinaviske markedet.

Det nye produktet er enkelt å legge og enkelt å transportere. Elementplatene finnes i to dimensjoner – 24 millimeter og 15 millimeter. Sistnevnte dimensjon passer spesielt godt i rehabiliteringsprosjekter. Det opplyses om at det tar ca. fire timer å legge et slikt gulv på ca. 20 kvadratmeter.

- Veidekke ser hele tiden etter løsninger som kan forenkle byggeprosessen, ikke minst på tid. I tillegg til at dette er en kostnadseffektiv installasjon, så får vi også en hurtigere regulering av gulvvarmen når bygget og leilighetene er i bruk. Følgelig blir investeringskostnadene totalt sett lavere og det blir også en reduksjon av energikostnadene, påpeker Toverød.

Saken fortsetter under bildet:

Her viser Toverød og Lie hvordan rørene ligger i platene, og hvor man legger parketten rett på elemenetene.

Skal teste selv
Veidekke skal bygge nytt distriktskontor i Follo og er innstilt på å benytte seg av de nye prefabrikkerte platene i eget bygg siden entreprenøren jobber aktivt med å finne løsninger for å redusere energibehovet i bygg, og ikke minst oppnå mer effektivt i byggeprosessen.

- Nye energikrav skaper endringer og vi har derfor fokus på dette området. Ved å teste ut de ferdige modulene i vårt eget bygg får vi førstehåndskunnskap som kommer andre til gode senere, sier Geir Toverød.