– Hvorfor gir ikke færre skader også lavere skadetall, Bjørn Grimsrud?
– En viktig grunn til at reparasjonskostnadene etter vannskader blir så store, er standardhevingen i hjemmet. Forhold som går igjen er at vinylgulv er erstattet med parkett på kjøkken og fliser på badet, innbyggingsutstyr med mer.

– Det viktigste virkemiddelet i kampen for tørr parkett er Byggebransjens våtromsnorm. Hvor ivrige er bedriftene til å følge opp den, Grimsrud?
– Våtromsnormen er en frivillig ordning som fungerer godt og det er en jevn tilgang på bedrifter som vil bli sertifiserte våtromsbedrifter. Da forplikter de seg til å følge Våtromsnormen. Det er imidlertid mange som ikke kontraktfester normen, og det er ofte fordi de oppfatter den som for regulert.
– Det er vårt ønske at flest mulig bedrifter skal følge Våtromsnormen, og derfor ser vi nå på forbedringer. Det går i praksis mest ut på å forenkle prosessen med å lage grundig dokumentasjon. Samtidig reviderer vi en del av innholdet.

– Hva med utviklingen i byggeteknikk og materialer?
– Dette er ferskvare, det skjer noe hele tiden, så vi må oppdatere. Samtidig blir læreplanene revidert. Vi får daglig flere henvendelser fra både private og bedrifter, de som tar dette alvorlig har stadig noe å spørre om, men det meste finner du på hjemmesiden vår, ffv.no, der ligger Godkjente våtromsforskrifter.

– Det er ennå langt frem til vi oppnår det som kan kalles normale tall for vannskader, men Vannskadeprosjektet som NRL og If gjennomførte er også et skritt i riktig retning. Det er et veldig praktisk opplegg. Et generelt råd vi gir er: sats på ett system, og perfeksjoner deg på det. Fagrådet har tyngde på detaljnivå, vi er et godt team og har mye kursaktiviteter, sier Bjørn Grimsrud.   
Nå skal han perfeksjonere deg og meg.

Ifølge Fagrådets hjemmesider har Bjørn har en allsidig bakgrunn innen våtromsarbeid, både som kursinstruktør og sensor i kurs i hht Byggebransjen våtromsnorm, og kjenner prosjektsiden godt.