Bakgrunnen er redselen for at herdet glass skal eksplodere, slik www.vvsforum.no fortalte om tirsdag.

- Vi har fått positiv respons på vårt Innovation Design dusjhjørne. Først var installatørene positive og nå etter hvert har også forbrukerne fått øynene opp for at laminert glass kan benyttes, opplyser markedssjef/innkjøpssjef hos MegaFlis AS, Jacob Horsholt til www.vvsforum.no.
MegaFlis selger fortsatt dusjhjørner og dusjkabinetter med herdet glass, men stadig flere kjøper alternativet som altså er laminert glass. Ikke minst vil de som har vært uheldig og opplevd en såkalt eksplosjon ikke ha herdet glass igjen, selv om de får det gratis.

Har begge alternativene
- Vi gir forbrukerne begge alternativene. Herdet glass er sterkt og bra, men kan eksplodere. Det må vi bare se i øynene at kan skje. Det hender fra tid til annen uansett hvem som er produsent og uansett hvor mange tester som gjøres i forkant. Selv seriøse aktører i markedet vil oppleve at noe slikt skjer fra tid til annen, påpeker Jacob Horsholt.

- Har bransjen vært dyktige nok til å informere forbrukerne om faren knyttet til herdet glass?

- Dette skjer jo heldigvis sjeldent, men bransjen burde nok i noen større grad ha informert markedet om at herdet glass kan knuse og at det da skjer en eksplosjon som fører til at glasset knuses i tusen biter.

Koster en del mer
- Laminert glass er mye dyrere enn herdet glass?
- Ja, det er mer kostbart. Vi selger vårt dusjhjørne til ca. 5. 000 kroner i laminert glass, mens herdet glass koster ca. 1.200-1.500 kroner.

Mens herdet glass altså kan knuse, hvis man er veldig uheldig, så vil laminert glass opptre helt annerledes. Laminert glass kan få en ripe eller en sprekke, men veggen vil være like hel og det er bare å dusje videre. Det er ingen fare forbundet med videre bruk. Det er også andre utfordringer med laminert glass, for blant annet kan fukt trenge igjennom de to lagene med glass som er limt sammen med en plastfilm. Det kan føre til skjolder og flekker, men MegaFlis mener at de har funnet en type tid som tåler fukt over tid.

Noen utfordringer
- Vi har testet og funnet løsningen. Det er også utfordringer med transport og håndtering siden laminert glass er mye mykere enn herdet glass, men vi ar våre forhåndsregler. Vi er trygge på vårt, sier en optimistisk Jacob Horsholt.

MegaFlis har jobbet med å utvikle et dusjhjørne med laminert glass i mange år, men det var altså først i 2011 at produktet var på markedet. Nå seiler det som et soleklart og godt alternativ til herdet glass siden det innimellom kommer historier i media om at tradisjonelle dusjhjørner med herdet glass eksploderer fra tid til annen.

Glasset i dusjhjørnet til MegaFlis er testet etter EN-12600 Standard ved SINTEF Byggforsk.