Som den første i bransjen introduserer Porsgrund Augmented Reality (AR) for å gjøre planlegging av badet enda enklere. Nå kan du se hvordan et nytt toalett eller baderomsmøbel vil se ut på badet ditt, før du kjøper det.

Vegghengt toalett eller gulvstående? Servant med eller uten underskap? Det er mange avgjørelser som skal tas når man renoverer badet eller er i en byggeprosess. Nå har Porsgrund lansert en nettbasert AR-løsning for baderom som skal gjøre slike avgjørelser enklere å ta.

— Dette er smart teknologi som gjør det veldig mye lettere å visualisere hvordan badet vil se ut med nye møbler, nytt toalett eller dusjløsning. Vi har valgt en enkel løsning der du kun trenger kameraet på telefonen din – du trenger ikke engang laste ned en app, forklarer Katharina Sølvberg, markedssjef i Geberit Norge.

Augmented Reality, også kjent som utvidet virkelighet eller AR, fungerer ved at det legges til et ekstra lag med informasjon som du ser gjennom kameraet på telefonen. Noen har kanskje kjennskap til det fra før, for eksempel fra Pokémon Go eller ulike Snapchat-filtre.

Verktøy for forbrukere og profesjonelle
AR-løsningen er ikke bare nyttig for forbrukere som skal velge nytt bad. Det gjør det også lettere for installatører, utbyggere eller butikkansatte som skal illustrere hvordan ulike elementer vil passe inn på badet.

— Den nye AR-løsningen har blitt utviklet på bakgrunn av forespørsler fra installatører som har ønsket seg et verktøy for enda bedre kundedialog. Frem til nå har det vært vanlig å tegne for å vise hvordan et nytt baderomsmøbel vil passe inn på et bad. Nå kan man visualisere det på en enhet som de aller fleste har i lomma – en smarttelefon, sier Sølvberg.

AR-løsningen er tilgjengelig gjennom en QR-kode i Porsgrunds katalog, og den er også tilgjengelig på Porsgrunds nettside under hvert enkelt produkt.

Ved å scanne QR-koden kan du se hvordan toaletter, servanter, baderomsmøbler, speilskap, dusjløsninger og badekar kan se ut på ditt eget bad. I den norske versjonen av AR-løsningen er det mulig å se mer enn 24 ulike Porsgrund-produkter.