Lanseringen av et nytt veggfeste i bend 50 mm skjer etter stor etterspørsel fra både grossister og rørleggere etter en større dimensjon en 40 mm.

- Den unike utformingen av veggfestet gjør at man kan feste avløpet på en helt sikker måte, forteller Kjetil Liebech-Lien, produktsjef for VVS i Pipelife Norge i en pressemelding.

Utfordringen med at rørinstallasjonen i vegg beveger seg ut av sin opprinnelige posisjon etter at snekker og flislegger har gjort jobben sin, er velkjent for de fleste rørleggere.

- Dersom avløpet beveger seg ut av posisjon, kan det i verste fall medføre lekkasje og slitasje i rørkoblingene. Noe som kan bety store skader på hus, og enorme økonomiske tap for rørleggeren, sier Liebech-Lien.

Med lanseringene av veggfeste med dimensjon på 40 mm i fjor, gjorde Pipelife for alvor noe med dette tilbakevendende problemet. Liebech- Lien opplever at mange rørleggere allerede har innført problemløseren som en obligatorisk del av rørinstallasjonen på bad og toaletter.

Liebech-Lien forventer med dette at veggfeste blir en del av den faste praksisen i forbindelse med vannlås på kjøkken og vaskerom:
- Smartline veggfeste er rett og slett en problemløser som bør være med på alle gjennomføringer ut til vannlås på bad, kjøkken og vaskerom.