Wågström etterfølger Olle Ehrlén, som vil gå av med pensjon i 2011. Peter Wågström er 46 år, sivilingeniør og leder i dag forretningsområdet NCC Housing, som utvikler boligprosjekter.

- Jeg vil takke Olle Ehrlén for en fantastisk jobb i løpet av de fire årene han har vært administrerende direktør i NCC. Han har ledet NCC gjennom en av de tøffeste tidene i selskapets historie, med finanskrise og lavkonjunktur. Samtidig har selskapet fått en god avkastning sammenliknet med konkurrentene, sier Tomas Billing, styreleder i NCC.

- Med Peter Wågström som administrerende direktør får NCC en erfaren leder og dyktig forretningsmann med stort kundefokus. Peter Wågström har jobbet med bygg og eiendom i hele sin karriere. Styret er overbevist om at Wågström er riktig person til å lede NCC videre i henhold til den fastlagte strategien, sier Tomas Billing.

- Det skal bli morsomt og spennende å ta over etter Olle Ehrlén. Min erfaring fra utvikling av eiendommer kommer til å være et godt komplement til NCCs sterke entreprenørtradisjon. Under mine syv år i NCC har jeg sett at selskapet er utviklet til å bli ett av de beste selskapene i bransjen. Det er en bra plattform å bygge videre på, sier Wågström.

Olle Ehrlén, som fyller 62 år i 2011, tiltrådte som adm. dir. og konsernsjef for NCC i februar 2007 og var tidligere sjef for forretningsområdet NCC Construction i Sverige. Han går nå av med pensjon etter 38 år i selskapet.

- NCC er kommet gjennom lavkonjunkturen, vi ser muligheter for vekst og har en strategi for å styrke NCCs konkurransekraft i Norden. Det er et godt tilfelle for meg å overlevere stafettpinnen til en yngre person, og det er ekstra morsomt at det ble til en intern kandidat, sier Olle Ehrlén.