Til sammen har dette ført til at kommunen har spart 1,2 millioner kroner i løpet av tre år. Haried kommune hadde per 1. januar i år 4 859 innbyggere.

I kommunens klima- og energiplan for 2009-2013 var målet at kommunen innen 2013 skulle redusere energibruken i egne bygg og anlegg med 15 prosent, og redusere den totale stasjonære energibruken med 5 prosent, som tilsvarer 4,5 GWh per år.

Kommunen startet i 2006 det treårige energispareprosjektet ”E-fokus” med å kartlegge alle bygg og å avdekke punkter hvor det var behov for besparing.

Ved hjelp av energiloggføring har kommunen holdt kontroll over energibruket, det har blitt ført månedlig rapport med oversikt og status over energianvendelsen i kommunen. Med egen webløsning har kommunen i tillegg hatt mulighet til å sammenligne energibruket i perioder. Har en for eksempel brukt 100.000 KWh i august et år og en neste år bruker 150.000 KWh, kan det tyde på at det er noe som kan forbedres.

Det er blitt gjennomført mye energieffektivisering i kommunale bygg, slik som å etterisolere og å tette vinduslekkasjer, isolere varmerør og skifte til energisparende lyspærer, har bidratt til energireduksjoner.

Også generelt holdningsarbeid knyttet til energi; å senke temperaturen en grad eller to, regulere innetemperatur, bevisstgjøring omkring å slå av lys, har vært små, men viktige, energisparetiltak for kommunen.

Kommunen forventer å nå målet med 15 prosent reduksjon frem til 2013. En kald og lang vinter der både forbruk og prisbildet var høyt er ikke målet om 15 prosent reduksjon nådd. Men nå begynner SD-anleggene å komme på plass, og dermed er det fortsatt intensjon om å nå målet.