- Paroc Calculus er et beregningsprogram for teknisk isolasjon som brukes til å dimensjonere varmeisolasjon for ulike VV- og prosessindustriapplikasjoner, som for eksempel rør, ventilasjonskanaler og prosessindustritanker, sier Åsa Ericsson, marketing specialist i Paroc, i en pressemelding.
- Med nye Paroc Calculus kan man nå også beregne varmetapet for isolerte og uisolerte ventiler og flenser, som vanligvis øker risikoen for varmetap. Varmetap som skyldes kuldebroer i rør- og kanalgjennomføringer, kan også tas i betraktning.

I den nye versjonen av Paroc Calculus kan man også utforme energieffektive og økonomiske isoleringsløsninger for ulike VV- og prosessindustriapplikasjoner med PAROC-produkter.

Et brukervennlig grensesnitt gjør at programmet fungerer lett på alle plattfomer som PC, nettbrett og smarttelefoner.

- Man finner beregninger av varmetap, overflatetemperatur og temperaturfall i rør, ventilasjonskanaler, prosessindustritanker, ventiler og flenser, og det er enkelt å taste inn rørdiametere og kanaldimensjoner, som for øvrig er forhåndsdefinert. Alle beregninger bygger på ligninger beskrevet i standarden EN ISO 12241, sier Eriksson til slutt i meldingen.