Eneas er den ledende energitjenesteleverandører i Norden, og vil ha driftsinntekter på nærmere 700 millioner kroner i 2010. Selskapet leverer en rekke tjenester for å redusere energikostnader for SMB-markedet, offentlig virksomhet og næringseiendom. Selskapet har 350 ansatte fordelt på Norge, Sverige og Tyskland, og leverer tjenester til nærmere 10 000 kunder. Eneas har siden 2000 oppnådd en årlig vekstrate på ca 60 prosent. Selskapet skal nå vokse ytterligere gjennom å utvikle en bredere produktportefølje og øke sitt geografiske marked, noe som vil bli gjort med strategisk støtte fra Palamon.

Eneas ble etablert i 1995 av blant annet administrerende direktør Thomas Hakavik og solgt til Statoil i 2001. I 2005 ledet Hakavik en gruppe av private investorer som kjøpte selskapet tilbake fra Statoil. I dagens transaksjon vil Palamon erstatte de private investorene, og selskapets gjeldsforpliktelser vil bli restrukturert. Hakavik vil fortsette å lede selskapet gjennom denne kommende vekstfasen, og vil sammen med ledende medarbeidere fortsette som betydelige aksjonærer.

- Eneas har vist betydelig vekst i løpet av de siste ti årene og er nå etablert som en ledende aktør i Skandinavia. Vi har selv betydelig kunnskap når det gjelder å hjelpe selskaper med å vokse internasjonalt, og i Eneas ser vi et selskapet med store muligheter for å oppnå dette, sier medeier Erik Ferm i Palamon Capital Partners.

-Vi er meget tilfreds med å inngå et samarbeid med et selskap som har et sterkt lederteam og med et klart vekstpotensial. Vi ser frem til å jobbe med Thomas og hans medarbeidere, og sammen ta selskapet videre til neste nivå, sier medeier Dan Mytnik i Palamon Capital Partners.

-Vi fortsetter å se spennende muligheter, derfor er det viktig for oss å samarbeide med et selskap som kan dele vår visjon for ekspansjon og har kapital for å støtte videre vekst. Vi ser frem til samarbeidet med Palamon, som er en erfaren spiller i Europa, og vi er overbevist om at de er den perfekte partner for det neste steget i vår utvikling, sier Hakavik.

Transaksjonen er den fjortende investeringen Palamons andre fond, Palamon European Equity II, gjør. Fondet har investert over 65 prosent av sine 670 millioner Euro. Palamon har lang fartstid i Norden og eier blant annet Espresso House, Sveriges største kaffekjede. Firmaet realiserte en betydelig gevinst gjennom salget av det nordiske finansieringsselskapet Nordax Finans.