Til høsten starter oppfølgingskursene som vil bli avholdt rundt om i landet frem til slutten av 2011. De som deltok på kurset vil få tilsendt presentasjonene så snart vi har samlet dem. 

Innføringskurset, som gikk over halvannen dag, ga en oversikt over alle aktuelle fornybare energiressurser for vannbårne anlegg, og hvordan de kobles sammen. Heidi Juhler (Norsk Fjernvarme) ga en presentasjon om fjernvarme generelt mens Anders Meinert (Multiconsult og styremedlem Norsk Fjernvarme) holdt et teknisk innlegg med tittelen ”Fjernvarme-distribusjon og kundesenter”.

Norsk Varmeteknisk forening, NRL, Norsk VVS, NVF, Nobio, NOVAP og Norsk Solenergiforening har i halvannet år utarbeidet kursopplegget i energiomlegging, basert på biobrensel, varmepumper, solenergi og fjernvarme samt sammenkopling av disse. Det er utarbeidet et kompendium på 200 sider som vil bli gjennomgått over sju dager. Multiconsult har utarbeidet undervisningsmaterialet for Norsk Fjernvarme og vil stå for undervisningen om fjernvarme.

Kurset, som arrangeres gjennom nettverket til VVS- foreningen og NRL vil bli avsluttet med eksamen. Enova og Lavenergiprogrammet støtter kursopplegget.

Målgruppen er rørleggere, fyringsteknikere, arkitekter, rådgivende ingeniører, entreprenører, byggmestere ,ferdighusprodusenter og elektroinstallatører.

- Behovet for denne type kompetanse er enormt, sa daglig leder i NVF Rolf Munk Blaker, som mente at de som tok eksamen innen dette feltet ville oppleve et eventyr.

Regjeringen har fra i år skjerpet kravet til energibruk i bygg slik at hovedregelen skal være miljøvennlig oppvarming uten fossilt brensel. Føringene er lagt gjennom Direktivet for energiytelse for bygninger, til både Energimerkeordningen og ny teknisk forskrift (TEK2010).

Arrangørene fikk honnør for å ha lykkes i å få en samlet varmebransje til å trekke sammen mot et felles mål. Og studentene var topp motiverte til å fortsette på skolebenken.

Denne teksten er skrevet av NTV - Norsk Fjernvarme