- Bedriften var kommet til et punkt der vi måtte satse på VVS-butikk og kjedetilknytning. Comfort kjente jeg fra tidligere, og selvsagt ville vi inn i landets mest profilerte kjede, forteller Rørlegger Dag Erik Svalland i Svalland VVS i Bergen.

Tøffere konkurranse
Det er tett mellom flotte VVS-butikker i Bergen by og en lang rekke VVS-kjeder ligger i hard konkurranse. Nå melder også Comfort-kjeden seg på banen. Avtalen ble tegnet for 8 måneder siden – nå står nybygget og butikken klar til å betjene kundene.
- Det er stas å kunne åpne en splitter ny forretning og vi registrerer at markedet er oppmerksomme på oss. Det første salget slo vi inn i kassa bare to minutter etter at vi hadde åpnet butikkdøren, forteller butikksjef Mona Nordvik.

Jordnær gründer
Historien om Svalland VVS er den klassiske fortellingen om hvordan en solid rørleggerbedrift vokser frem her i landet. Dag Erik Svalland tok sitt mesterbrev, og høstet deretter gode erfaringer som rørlegger i en lokal VVS-bedrift gjennom 15 år før han etablerte egen bedrift.
- I begynnelsen var det bare meg og en varebil. Og kona som gikk rundt med en nyfødt datter i barnevogn og delte ut reklame for vårt nye firma i postkassene til folk i nærmiljøet. Det gikk bra og jeg ansatte en kollega. Og en til - og en til. Og nå er vi faktisk 21 på lønningslistene, forteller Svalland.

For folket
Med dagens finanskrise og elendighet er det muligens vanligere å legge ned bedrifter enn å åpne nye, men for Svalland er ikke dette en aktuell problemstilling.
- Vi har masse å gjøre og fulle ordrebøker for rørleggerne våre. Vi er en bedrift som lever av små og store oppdrag for vanlige forbrukere, og når en kran lekker, da må det bare byttes pakning – nedgangstider eller ikke. Ingen spør etter dagens børsnoteringer når klosettet ikke virker, understreker Svalland, som registrerer jevn og stødig omsetning – i år som i fjor.

Skrevet av Gunnar Holm