Med sitt roadshow vil Danfoss spre budskapet om sine Thermia Atec varmepumper, sin trådløse varmestyring Living og den nye termostatserien Link. Det skjer med en spesialinnredet trailer som skal dekke store deler av Sør-Norge, fra Bergen 22. august til Gol 23. september, hele veien med stopp hos Brødrene Dahl.

Stjernen i showet er varmepumpen Thermia Atec, en luft-vann-varmepumpe som er utviklet etter et krav om at den skal være markedets mest stillegående. Atec utmerker seg også ved at den er veldig fleksibel og kan brukes sammen med varmtvannsbereder, og ikke minst at den klarer å produsere varme selv ved 20 kuldegrader. Varmepumpen Thermia Atec er dessuten særdeles enkel å installere, og et tiltalende utseende skader heller ikke.

Danfoss kjøpte Thermia i 2006 og eier flere varmepumpeprodusenter i Europa. Varmepumpene selges under Danfoss-navnet i de fleste land, men i Norge, Sverige og Finland er Thermia så godt innarbeidet at Danfoss valgte å beholde navnet på disse markedene.

Også de nye termostatene som markedsføres under slagordet ”Living by Danfoss” byr på vesentlige fordeler. Med de nye living connect radiatortermostater kan man styre boligens radiatorer fra et sentralt sted. Dette gir behagelige temperaturer, reduserte varmekostnader og godt inneklima.

Ved å erstatte gamle radiatortermostater kan man redusere energiforbruket med 23 prosent. Har man manuelle radiatorventiler er besparelsen hele 46 %. Dette oppnås ved at temperaturen til enhver tid styres nøyaktig. En ny funksjon i Living-serien er åpent vindu-funksjonen som automatisk skrur varmen ned når et vindu åpnes. Living connect er markedets minste radiatortermostat og er påskjønnet med den internasjonale reddot-prisen for produktdesign. Denne nye termostatserien henvender seg i stor grad til rehabiliteringsmarkedet. Det er cirka 2,5 millioner termostater i norske hjem.