Skarstein har utdannelse fra STF (Sørlandets Tekniske Fagskole), med VVS som hovedfag. Han er RIF-godkjent rådgiver, og har innehatt ulike lederstillinger siden 1995. Skarstein har spesiell kompetanse rundt bærekraftige løsninger, noe som stemmer godt med de grønne fokusområdene i ÅF Green Advisor Plan. Skarstein har jobbet på en rekke spennende prosjekter som både senioringeniør, prosjektleder,prosjekteringsleder og kontraktsleder. Han er også leder av RIF sitt fagutvalg for tekniske installasjoner.

- Ottar har en profil og personlighet som jeg mener passer bra i ÅF. Videre bringer han med seg erfaringer og et kontaktnett som vil hjelpe oss til å øke både lønnsomhet og vekst, sier adm. dir. i ÅF Norge AS, Ove Guttormsen.

Som direktør for Installasjon får Skarstein ansvaret for ÅF sine avdelinger i Oslo, Lillestrøm, Sandefjord, Bodø og Sortland. Avdelingene leverer rådgivning og prosjektering innenfor VVS, elektro, brann og prosjektadministrasjon.

- Jeg ser frem til å bidra til videreutvikling av et sterkt faglig miljø samtidig som jeg gleder meg til å få være med på å styrke ÅF sin posisjon i Norge. Det blir spennende å få samarbeide innad i et sterkt konsern med ett verdisett og en profil som passer meg, sier Skarstein i en kommentar.

Ottar Skarstein tiltrådte sin nye stilling i ÅF i starten av desember.