Serien er utviklet med tanke på boligmarkedet i samarbeid med markedets ledende varmepumpe- og solvarmeaktører. Derfor egner Optima EPC-serien seg for de fleste variantene av varmepumper og solfangere på markedet. Det er utallige kombinasjonsmuligheter med alternative varmekilder som varmepumpe, sol, bio, gass og lignende.

Optima EPC-serien har en utvendig design som gir penere montasje med rørkoblinger på bakre del av tanken og mulighet for plassering innenfor en 60 cm nisje. Høydene er blant annet valgt med hensyn til de vanligste takhøydene i kjellere og tekniske rom.






EPC 300 er en videreutvikling av dagens populære EP2 300. EPC 360 har større akkumuleringstank, tappevannstank og høyere elektrisk effekt enn lillebroren EPC 300 for større boliger og varmepumper.
EPC passer ypperlig til luft/vann- og væske/vann-varmepumper uten prioritert tappevannsoppvarming.


EPTC 400 er en videreutvikling av dagens EP2 400 hvor du kan kombinere flere alternative energikilder, som for eksempel solvarme og varmepumpe (uten tappevannsprioritering). Tanken er delt inn i tre temperatursoner; forvarming av tappevann, romvarme og ettervarming av tappevann. Solvarme som er den mest miljøvennlige energien prioriteres først i laveste temperatursone og overtar for varmepumpen når det er tilstrekkelig med sol.
Tanken har stor tappevannskapasitet tilsvarende EPC 360.


EPCI 360 er beregnet for varmepumper med tappevannsprioritering (vekselventil). Den har en meget stor coil for oppvarming av tappevannet til høyest mulig temperatur. Denne tanken er svært fremtidsrettet med tanke på godt isolerte boliger (f.eks. passivhus) der det er viktig av varmepumpen dekker størst mulig del av behovet for oppvarming av tappevann.


EPTRC er den mest avanserte tanken i EPC-familien. Den kan kombinere flere alternative energikilder og er spesielt utviklet for varmepumper med tappevannsprioritering i kombinasjon med solvarme. Tanken er delt inn i hele 4 temperatursoner og fremmer alltid den mest miljøvennlige energikilden.