Oslos største pågående rehabiliteringsprosjekt er Entras kontorbygg i Fredrik Selmers vei 4. Prosjektet omfatter total rehabilitering av lamellblokkene fra 1982. De fem lamellblokkene knyttes sammen med nye dekker slik at etasjeplanene gir en mer fleksibel og effektiv arealutnyttelse, skriver estatenyheter.no..

Prosjektet skal stå ferdig i november 2013, da 1000 ansatte i Skattedirektoratet flytter inn.

Bygget blir BREEAM-NOR sertifisert, får passivhusstandard og vil tilfredsstille klasse A etter Energilovens nye forskriftskrav. Byggets totale areal øker gjennom rehabiliteringen til 36 000 kvadratmeter.

Det arbeides med utleie av resterende del av bygget, som kan romme 400-500 arbeidsplasser avhengig av utnyttelse.

Oslo Areal inngikk i november i fjor avtale med FutureBuilt om rehabiliteringen av Grensesvingen 7 på Helsfyr. Kontrakten ble underskrevet av adm.dir. Mona Ingebrigtsen fra Oslo Areal, programleder Birgit Rusten fra FutureBuilt og Ellen de Vibe, etatsdirektør i Plan- og bygningsetaten. Grensesvingen 7 er en transformasjon av et eksisterende kontorbygg, og miljømålene er høye. FutureBuilt stiller krav om minimum 50 prosent reduksjon av klimagassutslipp fra transport, energibruk og materialbruk. Dette skal dokumenteres i et klimagassregnskap. Forbildeprosjektet skal også ha høy arkitektonisk kvalitet og bidra til et godt bymiljø.

I tillegg til FutureBuilts kvalitetskriterier, skal prosjektet tilfredsstille kravene til energiklasse A og sertifiseres med karakteren ”Excellent” i BREEAM-NOR-systemet. Norwegian Green Building Council, som forvalter BREEAM-NOR-klassifiseringen i Norge, er ikke kjent med at det tidligere er kontraktsfestet en leieavtale om så høy miljøstandard i et eksisterende bygg.

Klima- og forurensningsdirektoratet (Klif) blir en av leietagerne i det rehabiliterte kontorbygget. Prosjektet er på nærmere 22 000 m2 og skal stå ferdig i desember 2014. KIMA arkitektur as er engasjert som arkitekt for transformasjonen av bygningen, skriver Oslo Areal på sin hjemmeside..

Eiendommen vil etter oppgraderingen tilfredsstille kravene til energiklasse A og sertifiseres med karakteren ”Excellent” i BREEAM-NOR-systemet. Prosjektet er også et FutureBuilt prosjekt.

Miljødirektoratet (tidligere Klima- og forurensningsdirektoratet) blir største leietager i prosjektet. Prosjektet er på ca. 22 000 kvadratmeter og skal stå ferdig i desember 2014.

DNB Næringseiendom er fra i sommer i gang med å total rehabilitere Grønvold Gård, en kontoreiendom på ca 11 000 kvm i Grenseveien 95. Bygget skal gjennomgå en omfattende modernisering og tilpasning med smarthusteknologi og klimaoptimaliserende tiltak, skriver estate nyheter.no.

Det er inngått en ny leieavtale med IT-selskapet Datametrix, som ved ferdigstillelse av prosjektet våren 2014 vil disponere hele eiendommen.