Osloskolen vil få en kraftig økning i antall elever i de neste ti årene. Elevtallsveksten er større og kommer raskere enn tidligere antatt. Oslo kommune må bruke betydelige ressurser på investeringer i skolebygg, og foreløpige anslag antyder investeringer opp til 18 mrd kroner i perioden 2012 - 2022.

Sammen med budsjettet for 2012 legger byrådet frem forslag til skolebehovsplan for perioden 2012-2022.

Planen gir en oversikt over behov for skoleplasser og byrådets forslag til hvordan behov for nye skoleplasser i de ulike delene av byen skal dekkes.

I skolebehovsplanen foreslås etablering av nye skoler, utvidelser av eksisterende skoler og omgjøring av skolestruktur for å øke kapasiteten.

Et sentralt grep i skolebehovsplanen er omdisponering av enkelte videregående skoler til grunnskoler og kombinerte barne- og ungdomsskoler til rene barneskoler.

Nærskoleprinsippet for de yngste elevene og stort behov for barneskolekapasitet de nærmeste årene gjør at dette er nødvendige grep for å få på plass nok skoleplasser tidsnok.

Omdisponering av videregående skoler til grunnskoler gir samtidig mulighet for nyskapning i skolestrukturen på videregående nivå. Det legges opp til nye sammensetninger av fag og utvikling av ulike profilskoler, både ved nye og allerede godt etablerte skoler.

GI DIN KOMMENTAR HER: