- Dette bekrefter at Oslo kommunes økonomi er solid, og er en god attest for den økonomiske styringen av kommunen, sier finansbyråd Kristin Vinje i en pressemelding.

Den sterke karakteren er blant annet motivert ut ifra den raskt voksende og solide lokale økonomien. Høy avkastning fra kommunens eiendeler, samt en fullt fondert pensjonsordning ansees som sterke kvaliteter ved kommunens økonomi.

Byrået påpeker at kommunen har begrensede muligheter til å påvirke sine egne inntekter, samtidig som en økende gjeldsgrad gir økonomiske utfordringer i tiden fremover. I sammenheng med dette er det lagt vekt på den økonomiske styringen av Oslo kommune. Videre er det forutsigbarhet og lav risiko i finansforvaltningen.

- Utfordringene i forhold til den økende gjeldsgraden er tett knyttet opp til den økende befolkningsveksten i Oslo. Byen er i sterk vekst, noe som innebærer at det må investeres tungt i blant annet infrastruktur, barnehager og skoler. Konsekvenser av dette er økt gjeldsgrad og økte finanskostnader. Samtidig er det betryggende å få bekreftet vår soliditet, avslutter Kristin Vinje.

GI DIN KOMMENTAR HER: