I løpet av de neste ti årene skal Oslos elevtall øke med 18.000. Derfor skal det bygges nytt, utvides og rehabiliteres. Men nye svømmebassenger er fullstendig fraværende i kommunens skoleplaner, skriver Aftenposten.no.

- I en skoleinfrastruktur er det helt naturlig at man har opplæringsbasseng, spesielt når det er så store skoler som i Oslo. Men hadde man hatt mange nok svømmebassenger ellers, hadde det ikke vært fullt så ille, sier president Per Rune Eknes i Norges Svømmeforbund.

Rommen skole ble åpnet av kronprinsesse Mette-Marit høsten 2010. 770 elever kunne glede seg over flerbrukshall og kultursal, men svømmeanlegget ble vraket. Rektor Trond B. Karlsen sender i dag elevene på 4. trinn til Romsås bad.

Rektor forteller at nesten ingen kan svømme når de begynner på 4. trinn, og han skulle gjerne hatt eget basseng.

- Selvfølgelig. Da kunne vi brukt basseng mye mer. Nå er det rift om plassen, og du får bare de timene som er obligatorisk.

Undervisningsbygg har i løpet av sin 10-årige historie ikke bygget et eneste nytt skolebasseng. Men de har rehabilitert mange, opplyser kommunikasjonsdirektør Marit Thorsen.

Utdanningsetaten erkjenner at de ikke selv har planer om nye skolebassenger, men viser til byrådets varslede bademelding, som trolig legges frem neste år.

- Planlegging av badekapasitet vil skje der, og vi har gitt innspill til det arbeidet, sier avdelingsdirektør Harald Øvland.

- Betyr det at det planlegges basseng ved noen skoler?

- Det kan jeg ikke gå inn på nå.

Øvland innrømmer ovenfor Aftenposten at det vil bli knapp kapasitet hvis det ikke bygges nytt.